The culture of the deadline

Det finns en alldeles särskild kontorskultur som lätt sprider sig på arbetsplatser, och det är den fruktade deadlinen. Även om den inte är något nytt för någon av oss så utspelet och förståelsen av den kan ha alla möjliga, både positiva och negativa effekter. Vad som ofta händer är att ett team sitter där de sista dagarna, man måste göra en sprint, man måste jobba övertid för att nå den där sista dagen och resultatet är stress, småmisstag, och mer där till.

Problematiken är när vi börjar belöna The last day is the best day att se det som något positivt att vi precis kom i mål i tid. Faktum är att vi kom inte i mål först vi kom i mål sist. Det är inte det roligaste att inse men det är sant. Hade det varit ett lopp så hade vi kommit i mål precis innan de ska börja plocka ner allting och 99% av alla andra deltagare redan har lämnat.

Så istället för att dra fram champagne när vi kommer i mål sista så behövs det uppmuntran längst med. Att ha en insikt vad som motiverar och hur de olika i teamet jobbar mest effektivt.